רוצה לקבל עדכונים למייל?

נשמח לשלוח לך באופן אישי סיכום שבועי מצוות האתר:

מה יותר חשוב מידע? דברים שאמרתי באירוע למען אוניברסיטת אריאל, השבוע בלונדון:

נאום סיון רהב מאיר בלונדון
1.
לונדון. השקה של “ידידי אוניברסיטת אריאל בבריטניה”. כן, יש ידידים כאלה. גבי הרו מאוניברסיטת אריאל יזם ופנה אליי כדי שאגיע לנאום בלונדון וכמובן, אין מקום יותר מתאים מהבית של השגרירה ציפי חוטובלי כדי לארח כזה אירוע.
איזו זכות לפגוש קבוצה מגוונת ונחושה של תומכי ישראל. ידידים בריטים שגם אל מול גלים של צביעות ואנטישמיות בבריטניה לא מתבלבלים, אלא להיפך, רק תומכים יותר ויותר בישראל.
תודה גדולה לגבי, דיוויד מוריס, השגרירה חוטובלי (טוב, נו, ציפי) ובעלה אור אלון, ולכל מי שהגיע והתייצב בצד הנכון של ההיסטוריה.
2.
"במיוחד בימים האלה, אנחנו מבינים עד כמה ידע זה לא מספיק. ידע אקדמי, ידע אינטלקטואלי – כל זה לא אומר כלום אם אין לך ערכים נכונים.
ראינו איזה עיוותים יוצאים מהמוסדות הכי מפורסמים בעולם, מהאוניברסיטאות הכי נחשבות. אתה יכול להיות פרופסור בהרווארד, אבל כל ילד בן 3 יודע להבחין יותר טוב ממך בין טוב לרע, בין ישראל לחמאס.
למדנו שבסוף הכול צריך להיות מבוסס על הערכים הנכונים, אחרת כל התארים שבעולם הם חסרי משמעות.
מדברים הרבה על הסברה, וזה חשוב, אבל הרב קוק לימד אותנו על הגישה הנכונה: כאן בבריטניה, כשהתקבלה הצהרת בלפור שהכירה בזכותו של העם היהודי לבית לאומי, הרב קוק אמר משפט עמוק: 'אני לא מודה לבריטניה, אלא מברך אותה על הזכות ההיסטורית שיש לה, לעשות את הדבר הנכון'. כלומר, הרב קוק לא מתחנן ולא יוצא מגדרו מרוב תודה. הם לא עושים לנו איזושהי טובה. הוא יודע שאלוקים בחר בנו ובחר בארץ ישראל, ושזה הכיוון ההיסטורי הנכון, עבור העולם כולו. אז הוא פשוט מברך את בריטניה על הזכות שיש לה, להיות בצד הנכון של ההיסטוריה.
תודה להרבה אחים ואחיות שגם בתקופות מבלבלות וסוערות - נמצאים גם היום בצד הנכון של ההיסטוריה".
סיון רהב מאיר וציפי חוטובלי
האתר עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך חווייה טובה יותר.