רוצה לקבל עדכונים למייל?

נשמח לשלוח לך באופן אישי סיכום שבועי מצוות האתר:

חודש טוב! שבט תשפ"ה

  1. מהערב (רביעי) ועד מחר בערב (חמישי) - ראש חודש שבט. נהוג לומר ששבט זה ראשי תיבות - שנשמע בשורות טובות. אמן. כמה שיותר, ובקרוב.
  2. בראש חודש יש הלכות ומנהגים רבים: תוספות לתפילה ולברכת המזון, תפילת "הלל" חגיגית עם פרקי תהילים ועוד.
  3. שימו לב לדופק שפועם כעת: היום ראש חודש שבט, בעוד שבועיים ט"ו בשבט, כעבור שבועיים ראש חודש אדר, כעבור שבועיים נוספים פורים, שבועיים לאחר מכן ראש חודש ניסן, ושבועיים אחר כך - ליל הסדר. גם פרשות השבוע מתארות בתקופה הזו של השנה מהלך של גאולה, של יציאה מעבדות לחירות. הלוואי שנרגיש את כל השפע שנמצא כעת בטבע ובמעגל השנה.
  4. וכרגיל, גם בימים מלאי אתגרים, קצת פרופורציה. הרב קוק כתב לפני כמאה שנים משפט מיוחד על חודש שבט: "מטעי עצי פרי על אדמת קודש – יפריחו תקוות דור דורים". אנחנו כבר התרגלנו לכך אבל התקווה של הרבה דורות, במשך אלפי שנים, הייתה רק לראות את אדמת ארץ ישראל פורחת שוב. והנה, אנחנו כאן. כשאתם מסתכלים מסביב על עצים ופרחים בארץ, אל תיקחו את זה כמשהו מובן מאליו. זה לא רק חודש של צמיחה ופריחה, זו גם הגשמת חלום של דורות, חלום שלמרות הכול, הולך ומתקדם.
    חודש טוב!
האתר עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך חווייה טובה יותר.