רוצה לקבל עדכונים למייל?

נשמח לשלוח לך באופן אישי סיכום שבועי מצוות האתר:

חודש טוב! תזכורות לראש חודש סיון

ראש חודש סיון תשפ"ה
  1. ⁠היום בערב (שלישי) עד מחר בערב - ראש חודש סיון. חודש טוב!
  2. מה עושים בראש חודש? יש תוספת לתפילת שמונה-עשרה ולברכת המזון (״יַעֲלֶה וְיָבֹא״), בבוקר מתפללים גם תפילת מוסף וקוראים את ה״הלל״ (פרקי תהילים חגיגיים) ויש עוד הלכות ומנהגים שמסמלים שמחה והתחדשות.
  3. בא' סיון בני ישראל חנו למרגלות הר סיני. פרשנינו מסבירים שהייתה שם אחדות מיוחדת לקראת קבלת התורה - "כאיש אחד בלב אחד". ובעוד כמה ימים, בו' בסיוון - חג השבועות, חג מתן תורה. לאחר 49 ימים של ספירת העומר, אנחנו מתייצבים בכל שנה מחדש למרגלות הר סיני, לקבל שוב את זהותנו. חודש טוב, ובקרוב - חג שמח.
  4. בערב ראש חודש סיון. השל"ה הקדוש, הרב ישעיהו הורוביץ, כותב שזה הזמן לתפילה מיוחדת על הילדים, דווקא בערב ראש חודש סיון, שבו ניתנה התורה.
    בדור שבו נכתבה התפילה הזו, לפני כ-500 שנה, האתגרים היו אחרים. אבל גם על הדור הנוכחי צריך להתפלל, והרבה. על דור המסכים והפרעות הקשב, על דור ילדי המילואים, על דור ילדי הצפון והדרום, שהוא גם דור של חוסן וגבורה ואמונה ועמידה באתגרים.
    אז הנה התפילה המפורסמת והמלאה שהשל"ה הקדוש מביא בספרו, על הדור הבא. גם מי שאין לו עדיין ילדים מוזמן להתפלל על ילדיו העתידיים - על בריאות ותורה, על שמחה ושליחות.

תפילת השל"ה על הילדים ראש חודש סיון

האתר עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך חווייה טובה יותר.