1.
אלה שעות מתוחות. מלאות התרגשות ושמחה, וגם מבוכה ודאגה, וגם ספינים ומניפולציות כי אנחנו במו"מ עם השטן. יש משפחות חטופים שמציעות לנו לקראת הימים המאתגרים האלה דרך פעולה אלטרנטיבית:
"החדשות הערב ממלאות אותי תקווה וטלטלה", כתבה דיצה אור, אימא של החטוף אבינתן, בהודעת ווטסאפ הלילה. "אני מרגישה צורך לנתב את כל הלחץ והציפייה שלי לעשייה. עולה בי צורך פשוט להתפלל עכשיו. לבקש מריבונו של עולם להחזיר את כולם, מיד, בדרך בטוחה ונכונה לעם ישראל ולארץ ישראל. מוזמנים. אבינתן בן דיצה תרצה, הבן שלי, יחד עם כל החטופים". נכנסתי לקישור המצורף, כדי לגלות שתוך שניות נקראו לבקשת דיצה 1,228 פרקי תהילים. הוספתי אחד משלי.
אבל דיצה היא דתייה, ימנית, תושבת שילה, זו אולי הציפייה הקלאסית ממנה, להגיד תהילים. אבל באותה שעה ממש התפוצץ ברשת סרטון ויראלי חדש של גלגלצ. השדרנית הדר מרקס מראיינת שם את עומר שם טוב, הצעיר מהרצליה שיצא לנובה. לכאורה, מגזר אחר לגמרי. בפועל, אותם מסרים לשעות המאתגרות שעוברות על כולנו. המילים האלה לא יגיעו לכותרות הראשיות אבל בימים של המתנה מורטת עצבים, הן חשובות.
עומר מציג להדר את פרק התהילים שליווה אותו בשבי, פרק כ', אבל מבקש מאיתנו עוד: "אני חושב שהתפילות ושליחת האנרגיות הזאת והדלקת נרות שבת – זה מגיע למנהרות. וואו, אני אומר לך את זה ואני בצמרמורת עכשיו. אני הרגשתי את נרות השבת שלכם מאירים לי את החדר! פתאום איזה תחושה חמה בחזה, וחיוך עולה לי על הפנים".
"יש לי בקשה", הוא פונה למאזיני גלגלצ, "זה לא משנה אם אתם חרדים או חילונים, תשלחו תפילה, תשלחו אנרגיה. דברו עם האדם הזה שנמצא בשבי. תחשבו מה שלומו, תגידו לו: אני מקווה שאתה חוזר היום הביתה. עד שהם לא סופית בבית, אסור לנו להפסיק".
נזכרתי באמא שלו, שלי שם טוב. כמה פעמים ביקשה לעזוב את המחלוקות הפוליטיות לטובת תפילה, מעשים טובים, אחדות יהודית עולמית. והנה עומר שלה מעיד שזו לא בריחה מהמציאות. זו השפעה עליה.
שנשפיע טוב.