כמה חושך ועצב ביום הראשון של האור: 16 נרצחים בפיגוע באוסטרליה, בזמן הדלקת נר ראשון של חנוכה. מה עושים? ננסה הבוקר ללמוד מהרב אלי שלנגר הי"ד, שליח חב"ד שאירגן את האירוע ונרצח:
התגובה הראשונה – אמונה פומבית נחושה. לפני כחודש הרב שלנגר שיגר מכתב חריף לראש ממשלת אוסטרליה, על רקע עליית האנטישמיות והתמיכה של ממשלתו בפלסטינים. הנה קטע מדבריו:
"כרב בסידני, אני מפציר בך לא לבגוד בעם היהודי ולא לבגוד באלוקים. ארץ ישראל ניתנה על ידי אלוקים לאברהם, יצחק ויעקב, להיות המולדת הנצחית של העם היהודי. לאורך ההיסטוריה, היהודים נקרעו מאדמתם שוב ושוב, על ידי מנהיגים שכיום נזכרים בבוז בספרי ההיסטוריה. יש לך הזדמנות לעמוד עכשיו לצד האמת והצדק, לעמוד לצד דברי האלוקים. אם תבחר בדרך זו, תתקבל בביתי בזרועות פתוחות ואפילו לארוחת שבת חמה... אני מברך אותך מראש על האומץ לחזור בך מהבגידה, לעמוד נגד הכפירה, ולבחור לעשות את מה שנכון".
אבל אחרי המילים הנחרצות האלה, מול ראש ממשלה, מה עושים בפועל, בחיי היומיום שלנו? הנה הצוואה השנייה של הרב אלי. לפני שנה בחנוכה הוא פרסם סרטון קליל ושמח, תחת הכותרת: "מה לעשות מול אנטישמיות?". והנה התגובה המעשית – הוא צילם את עצמו מתקין חנוכייה על גג הרכב, רוקד לעצמו בשמחה ברחוב, ומציע לצופי הסרטון: רוצים גם אתם חנוכייה לרכב או לבית? שילחו לי הודעה.
ראש ממשלת אוסטרליה לא ענה, ולצערנו אי אפשר לשלוח לרב אלי הודעות יותר. אבל שני המסרים שלו רק מהדהדים ביותר עוצמה:
לחזק את האמונה שלנו, לבטא אותה בקול צלול וברור, ולהוסיף בפועל עוד מצוות ומעשים טובים, שמוסיפים עוד אור בעולם.
לזכרם.