רוצה לקבל עדכונים למייל?

נשמח לשלוח לך באופן אישי סיכום שבועי מצוות האתר:

משדר מיוחד לתשעה באב תשפ"ד

משדר לתשעה באב תשפד

להתחבר לאבל, להתחבר לתקווה - תכנית מיוחדת לתשעה באב: סיון רהב-מאיר מארחת משפחות שכולות מעוררות השראה, לוקחת אותנו לסיור מרתק בבית המקדש של פעם ובכותל המערבי כיום, ומשוחחת עם אנשים מרתקים על יציאה ממשברים ועל משמעותו של היום.

1. צום תשעה באב מתחיל השנה (תשפ"ד) ביום שני בערב. הצום נמשך עד יום שלישי בערב. בגלל המצב והמשבר הנוכחי, רבים מתחברים השנה במיוחד ליום האבל הזה. יש בגוגל וברחבי הרשת מידע רב לצמים ותוכן רב על היום המשמעותי הזה.
2. בתשעה באב לא אוכלים ולא שותים, לא מתרחצים, לא נועלים נעלי עור, ולא עוסקים בדברים משמחים וחגיגיים. לציון האבל על חורבן בית המקדש, ולציון העובדה שאנחנו כולנו לא במצב מתוקן ומושלם, לא אומרים "שלום" וגם לא לומדים תורה (חוץ מקטעים שעוסקים בחורבן) כי מדובר בדבר שמשמח אותנו.
3. בלילה ובבוקר קוראים בבתי הכנסת ובבתים את מגילת איכה שעוסקת בחורבן, וכמו כן יושבים על הקרקע וקוראים קינות, פיוטי אבל מכל הדורות על הצרות השונות שעבר עם ישראל.
4. היום הזה ומנהגי האבלות שבו לא נועדו סתם לדכא. חשוב לתת מקום לאבל ולכאב כדי ללמוד מהטעויות שהובילו לחורבן, ולתקן אותן.
5. לשבת שאחרי תשעה באב קוראים "שבת נחמו", קוראים בה פסוקים שעוסקים בנחמה, חיזוק וחיבור.

6.מחר בערב - מתחיל צום תשעה באב. והיום - 24 שנים לפטירת הרב שלום נח ברזובסקי, המכונה ה"נתיבות שלום", שספריו הופכים מוכרים יותר ויותר בציבור הרב. הנה רק כמה משפטים שכתב, לקראת תשעה באב:

  • "אנחנו לא מתאבלים על מה שהיה ואיננו, שכן עם ישראל אינו שומר זיכרונות-עבר, אם הם לא קשורים להווה ולעתיד. משמעות האבלות היא שאנחנו רוצים עתיד טוב יותר".
  • "יש בחיים שני סוגי בכי – בכי של ייאוש ושבירה ובכי של תקווה. הבכי שלנו על החורבן הוא בכי של תקווה, לא על שחלף אלא על שיהיה".
  • "כבר אמר רבי משה מקוברין: הדבר הגרוע ביותר הוא שהאדם משלים עם מצבו".

שנזכה לתקן. בשורות טובות.

האתר עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך חווייה טובה יותר.