השיעור השבועי של סיון רהב-מאיר, יציאת מצרים הולכת ומתקדמת, מה המסרים שלה אלינו? מוזמנים להצטרף, מוזמנים לשתף.
1. פרשת השבוע היא פרשת "וארא", הפרשה השנייה בספר שמות. היא מתחילה בהבטחות גדולות ובפסוקים נצחיים על עתיד עם ישראל: "וְלָקַחְתִּי אֶתְכֶם לִי לְעָם וְהָיִיתִי לָכֶם לֵאלֹהִים וִידַעְתֶּם כִּי אֲנִי ה' אֱלֹהֵיכֶם הַמּוֹצִיא אֶתְכֶם מִתַּחַת סִבְלוֹת מִצְרָיִם. וְהֵבֵאתִי אֶתְכֶם אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר נָשָׂאתִי אֶת יָדִי לָתֵת אֹתָהּ לְאַבְרָהָם לְיִצְחָק וּלְיַעֲקֹב וְנָתַתִּי אֹתָהּ לָכֶם מוֹרָשָׁה".
2. אבל כשמשה רבנו מגיע לבשר לעם את בשורת הגאולה הזו, הם לא מקשיבים: "וַיְדַבֵּר מֹשֶׁה כֵּן אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וְלֹא שָׁמְעוּ אֶל מֹשֶׁה מִקֹּצֶר רוּחַ וּמֵעֲבֹדָה קָשָׁה". הם היו כל כך טרודים ומודאגים, שהם פשוט לא שמעו שהשעבוד מסתיים. פרשנינו מסבירים שגם אנחנו, כיום, יכולים לפספס דברים חשובים ונצחיים בגלל טרדות, עומס-יתר וחוסר תשומת לב.
3. בפרשת השבוע מופיעות 7 המכות הראשונות מתוך 10 מכות מצרים – דם, צפרדע, כינים, ערוב, דבר, שחין וברד. בשבוע הבא עוד 3 מכות, ואז תגיע יציאת מצרים. המכות הן לא רק ניסים, הן "סדנה חינוכית". אלה הם עשרה שיעורים נגד עבודה זרה ואלילות, ובעד אמונה בבורא עולם וביציאה מעבדות לחירות.
4. מול משה רבנו, פרעה המלך הרשע מציג לאורך הפרשה מנהיגות אטומה ושחצנית. הוא מתעקש לא ללמוד לקחים מהמציאות ובכל פעם, מול עשר המכות, הוא מתמלא בעקשנות ובגאווה. בכל מפגש בינו לבין משה רואים את הניגודיות הזו. ענווה מול גאווה, אמונה מול כפירה, הכרת הטוב מול כפיות טובה.
5. ההפטרה שקוראים אחרי קריאת הפרשה, היא קטע מהנביא יחזקאל. הוא מנבא נבואה של נחמה על ניצחון על מצרים בעתיד, ועל שיבת ציון והתקבצות לארץ ישראל מתוך אמונה: "בַּיּוֹם הַהוּא אַצְמִיחַ קֶרֶן לְבֵית יִשְׂרָאֵל, וּלְךָ אֶתֵּן פִּתְחוֹן פֶּה בְּתוֹכָם, וְיָדְעוּ כִּי אֲנִי ה'".