רוצה לקבל עדכונים למייל?

נשמח לשלוח לך באופן אישי סיכום שבועי מצוות האתר:

שבועות

  1. חג השבועות מתחיל בהדלקת נרות של חג. כמו בכל חג, לא עושים בו מלאכה. בהדלקת הנרות מברכים: "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם אשר קידשנו במצוותיו וציוונו להדליק נר של יום טוב" וברכת "שהחיינו".
  2. יש גם קידוש חגיגי של חג בתחילת הסעודה, תפילות מיוחדות ומנהגים רבים: קריאת מגילת רות, תיקון ליל שבועות (לימוד תורה לאורך הלילה), קישוט הבית ובית הכנסת בצמחייה, אכילת מאכלי חלב ועוד.
  3. חג השבועות מכונה גם חג הקציר או חג הביכורים, ויש לו משמעות חקלאית.
  4. בחוץ לארץ מציינים את החג במשך יומיים.
  5. חג השבועות מציע לנו מהפכה: נהוג לחשוב שרוב הזמן אנחנו רבים ומפולגים, אבל יודעים להתאחד מול אויב משותף. זה יפה וחשוב, אבל לא מספיק. חג השבועות, החג של מעמד הר סיני, מעלה אותנו לרמה חדשה של אחדות: במתן תורה, לראשונה, לא ברחנו מפני אף אחד, אלא באנו בשמחה לקבל את הזהות שלנו. לא הצטופפנו אחד לצד השני בגלל איום. פשוט בחרנו להיות ביחד ולקבל את עשרת הדיברות. זו לא הגדרה על דרך השלילה אלא על דרך החיוב. לא ממה אני מפחד, אלא מה אני רוצה להיות. זוהי הכותרת האמיתית: בחג השבועות אפשר לעלות לשלב גבוה יותר – אחדות סביב הסיפור המשותף שלנו.
  6. חג השבועות הוא חג מתן תורה, החג בו הגענו להר סיני, אחרי יציאת מצרים ואחרי ספירת העומר, שמענו את עשרת הדברות וקיבלנו את התורה. נהוג לבוא לבית הכנסת וגם להביא ילדים, גם קטנים ביותר, כדי לשמוע מחדש את עשרת הדברות. הנה תזכורת:
  • אָנֹכִי ה' אֱלֹוקֵיךָ אֲשֶׁר הוֹצֵאתִיךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם – אלוקים מנהיג את ההיסטוריה, והיא מתקדמת לאורך השנים לכיוון חיובי, מעבדות לחירות.
  • לֹא תַעֲשֶׂה לְךָ פֶסֶל וְכָל תְּמוּנָה – אסור להשתעבד למשהו פיזי ולהפוך אותו לפולחן של עבודה זרה.
  • לֹא תִשָּׂא אֶת שֵׁם ה' אֱלֹוקיךָ לַשָּׁוְא – יש משמעות לכל מילה שאנחנו אומרים. אין להישבע או לומר מילים קדושות לשווא. הדיבור שלנו משמעותי.
  • זָכוֹר אֶת יוֹם הַשַּׁבָּת לְקַדְּשׁוֹ – המנוחה השבועית שלנו יקרה יותר מכל זהב וכסף. לכל אחד מגיע יום של הפסקה מהמירוץ הבלתי פוסק. ככל שהעומס הדיגיטלי והכלכלי גובר, השבת רק הופכת יותר חיונית.
  • כַּבֵּד אֶת אָבִיךָ וְאֶת אִמֶּךָ – העולם שייך לצעירים? העולם שייך למנוסים. כל דור צריך לכבד את הדור שלפניו, להודות לו על שנים של טרחה ושל חינוך, ובבוא הימים – כך יתייחס אלינו הדור הבא.
  • לֹא תִרְצָח – מהדורות החדשות מלמדות שלא כל האנושות הפנימה את האיסור הבסיסי הזה.
  • לֹא תִנְאָף – בעידן של זיפזופ תמידי, זוהי תזכורת לחשיבותה של הנאמנות. קשר זוגי הוא ברית קדושה, ואנחנו נקראים לא לחלל אותה.
  • לֹא תִגְנֹב – גם הרכוש של הזולת הוא קדוש. כל העקרונות האלה מבססים עולם שיש בו גבולות, שיש בו חובות ולא רק זכויות. מילת המפתח בעשרת הדיברות היא "לא". לדעת לומר לא, לשים רסן ליצרים.
  • לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר – בעידן של פוסט-אמת ועובדות אלטרנטיביות, כשלכל אחד יש נרטיב משלו, זו קריאה לא לשקר, בבית המשפט ובכלל. יש עובדות, יש אמת.
  • לֹא תַחְמֹד – הפיד והפילטר מקשים עלינו שלא לקנא. הסטורי של השכן תמיד ירוק יותר. ועדיין, יש כאן תקווה שלא נפזול כל הזמן למה ששייך לזולת, אלא שנסתכל על שלנו ונהיה שמחים בחלקנו.

 

שבועות

סיון רהב מאיר וידידיה מאיר

יומי!

לרצות!

האתר עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך חווייה טובה יותר.