1. היום - צום תענית אסתר, עד בערך 18:15. אסתר המלכה מלמדת אותנו מה עושים כשיש צרה, כשיש גזירה של השמדה: היא עצמה יוצאת למבצע נועז לשכנע את אחשוורוש לבטל את הגזירה, אבל במקביל היא מבקשת ממרדכי: ״לֵךְ כְּנוֹס אֶת כָּל הַיְּהוּדִים הַנִּמְצְאִים בְּשׁוּשָׁן וְצוּמוּ עָלַי". היא יודעת שהיא לא יכולה לבד, ומבקשת לראות את כל היהודים מתאחדים, צמים, מתפללים, פועלים ביחד מתוך תשובה, עוצמה ואמונה.
2. שימו לב: זה לא צום בעקבות אירוע מצער, כמו חורבן בית המקדש בתשעה באב, אלא יום שהסתיים בהצלה גדולה. לכן גם בימינו זה נחשב ליום של תפילה וזעקה שמסוגל להביא לישועה. בשנה שעברה רבים אמרו שתענית אסתר היא גם "תענית רומי" או "תענית אגם", למען החטופות שעוד היו אז בשבי בעזה. שנזכה להתקיימות כל התפילות שלנו לטובה.
3. נוהגים לתת ביום הזה צדקה – זכר ל"מחצית השקל" שנתנו בימי בית המקדש. יש כמובן אתרים רבים שאפשר לתרום דרכם.
4. בבתי הכנסת יש תפילות מיוחדות (סליחות ו"אבינו מלכנו"). נהוג גם לומר ביום הזה את פרק כ"ב בתהילים, שמזוהה עם התחינה של אסתר המלכה ("אֵלִי אֵלִי לָמָה עֲזַבְתָּנִי?").
5. בסוף הצום – מתחיל חג הפורים. פרשנינו מסבירים שאחרי יום צום וחשבון נפש, השמחה היא אמיתית ועמוקה. בצאת הצום הולכים לבית הכנסת לשמוע את קריאת מגילת אסתר מתוך קלף, ומשם – פורים...
בשורות טובות!
- מאת: סיון רהב-מאיר
- פורסם:
- קטגוריה: החלק היומי
- פורים
אהבת? רוצה לשתף?
- עוד פוסטים מתוך החלק היומי
- עוד פוסטים בנושא פורים
סיון רהב-מאיר
סיון רהב מאיר היא אשת תקשורת ומרצה. נשואה לידידיה, אימא לחמישה, ירושלמית. עובדת בחברת החדשות, ידיעות אחרונות וגלי צה"ל, ומעבירה מדי שבוע שיעורים על פרשת השבוע.