רוצה לקבל עדכונים למייל?

נשמח לשלוח לך באופן אישי סיכום שבועי מצוות האתר:

איך יוצאים? בשמחה

איך חוזרים הביתה? איך יוצאים ממשבר? משפחת אורים חוזרת לשדרות. אחרי ארבעה וחצי חודשים בירושלים, אחרי שהאבא יוסי נפגע קשה בקרב גבורה בעיר ועדיין משתקם. אם המשפחה, צופיה (ורהפטיג) אורים, נותנת כלי לכולנו מול אתגרים:
"הנביא ישעיהו מתאר את היציאה מן הגלות כתהליך המלווה בשמחה ושלום, וכך הוא אומר: 'כִּי בְשִׂמְחָה תֵצֵאוּ וּבְשָׁלוֹם תּוּבָלוּן'.
אבל אם נשים לב, אין כאן תיאור מצב, אלא תיאור פעולה: השמחה והשלום הם מרכיבים חיוניים בשביל עצם הפעולה, בשביל שהדבר הזה יקרה.
במלים אחרות: כיצד תוכלו לבצע את היציאה? להתקדם למציאות טובה יותר? 'כִּי בְשִׂמְחָה תֵצֵאוּ', בכוחה של השמחה תצליחו לצאת.
ורבי נחמן מברסלב כתב: 'כי בשמחה תצאו – שעל-ידי שמחה נעשין בן-חורין ויוצאין מן הגלות'.
כלומר, זה לא שאנחנו מחכים שיהיה טוב ואז נשמח. בכל תחום והתמודדות בחיינו: אנחנו נשמח, וזה יקדם את הטוב במציאות.
המילים 'בשמחה' ו'מחשבה' מורכבות מאותן האותיות. המחשבה שלנו, התודעה והלך הרוח, יכולים להשפיע על המציאות הפיזית.
אנחנו שמחים לחזור לשדרות, עיר של טוב ותורה וחסד ורוח גדולה, ומתפללים לגאולה שלמה,
משפחת אורים,
ירושלים-שדרות".
(בתמונה: נפרדים מהדירה הזמנית בירושלים)
***
ועוד תמונת נצחון:
"שלום סיון, הנה עוד תמונת ניצחון: הערב נפרדנו ממלון רמאדה. הקהילה שלנו חוזרת לשדרות. כל התינוקות האלה נולדו פה מאז שהגענו למלון. זה הדור הבא של השדרותים החדשים, שחוזרים הביתה. מזל טוב, בשורות טובות".
נשים משדרות עם תינוקות שנולדו
האתר עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך חווייה טובה יותר.